Azwan Ali Dikecam Di Twitter! - Hina Juadah Bazaar Ramadhan

Azwan Ali sekali lagi mencetuskan ‘ketegangan’ di laman Twitter apabila dia dengan selambanya menghina juadah Bazaar Ramadhan.





“Slm. Tak main la beli juadah kat bazaar ramadhan? Most rasa sampah ! Maaf ! Just face the facts ! So?”

Ekoran dari itu, Twitter Azwan Ali diserang oleh mereka yang tidak berpuas hati dengan kenyataan biadabnya itu.


Namun, Azwan dengan selambanya menganggap golongan-golongan ini bertarafkan anak setan. Tidak cukup dengan itu, Azwan juga telah menyekat Twitter2 ‘haters’nya itu dengan menggunakan khidmat seorang P.A yang diupah khas dengan bayaran RM3,000 seminggu.

Sumber www.mymediahub.my

67 Responses to "Azwan Ali Dikecam Di Twitter! - Hina Juadah Bazaar Ramadhan"

  1. Replies
    1. Adakala Betul juga katanya....Dah lah Harga Tak Masuk Akal....Indah Khabar Dari Rupa....

      Delete
  2. saja nak buat kontroversi kot dia ni..
    dari dulu perangai memang biadap!phuihhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. org dh nk mati dh tu kot zaza...dh hjung2 la kte kn.....

      Delete
  3. kesiannn... simply attention seeker!

    ReplyDelete
  4. Kalau da nama bapuk tua.... Paham2 je la....

    ReplyDelete
  5. jenih artis murahan ni payah bapok bodooo mcm sial g muka cam sampah

    ReplyDelete
  6. Biarkan dia.
    Sebab Tuhan saja boleh balas dengan setimpal nye.
    Fikir lah diri kite yg dalam bulan ramadhan nih.
    Biarlah kite cari pahala bukan bala.

    ReplyDelete
  7. lupe diri dia ni....kang kene pannh perit baru tau...hai.......x baik bulan puasa ni...mulot haty sume kene jaga

    ReplyDelete
  8. Die nie mmg biadap...xsedir diri..asal cerok bumi...silap2 hutan Amazon tu...tu yg bahasa mcm org ceruk dan org hutan....biarkn beruk nie gan dunia die...xpun sumbat kat zoo negara kasi kawan gan panda...nie jdi meroyan sebab banyak makan cadbury....

    ReplyDelete
  9. bOdoOh si azwan ali niy!!! mulut kow yg bau sampah la sial!!! kOw egt kOw da bgus sgt ke nk kutuk makanan bau mcm smpah?? da bgus sgt ke smpai nk mgutuk punca rezeki orang lain!! tuhan tarik balek rezeki yg kOw ada baru padan muka!! sOmbOng dan bOngkak pn xkemana la kOw 2!!! dasar bapuk tua,tak laku!!!!!!

    ReplyDelete
  10. Sadis~ Dah tua pun sel-sel otak masih belum bercantum lagi.. :3

    ReplyDelete
  11. Mari kita doakan dia supaya dibukakan pintu hati..disucikan jiwa...dibersihkan mulut dari perkataan yg berbunyi nistaan ....dari Dia kita dtg dan kepada Dia kita kembali

    ReplyDelete
  12. Manusia MADOT ni... Nk jd lelaki pun x nk jadi perempuan pun tidak.... Kesian BAPOK TUA. ..... Bapok tua tak glamor... Nk cari glamor hina org.....

    ReplyDelete
  13. Bapuk ni minta perhatian...kesian dia...

    ReplyDelete
  14. Tanda2 ati dh itam mcm tu lh... Bagi telan ayaq klorok pun belum tentu ati bapuk tua ni boleh bersih bersih kmbali.

    ReplyDelete
  15. Abg azwan jgn meluah rasa mcm tu sekali. Mmg ada juadah yg kurang enak. Maklumlah bulan puasa. Ramai cuba ambil peluang berniaga. Kalau jumpa juadah sedap esok2 beli lg. Yg terkana tu halalkan.

    ReplyDelete
  16. Minta perhatian lah tu,aku pun baru teringat akan kewujudan dia lepas dia tweet.......pathetic~~ haizz

    ReplyDelete
  17. Lelaki klu makin tua makin laku dan mahal!!! Bapok ni makin tua makin mental problem plak!! Kesian diri sndiri x pandai jaga air muka keuarga. Apa lah nasib Mak Tom skarang ni kan???

    ReplyDelete
  18. Salam,
    maaf,kenyataan dia mungkin ada betul tapi kata2 dia xbersesuaian..yela ade juadah yang ikhlas,ade juadah yang nak untung tapi rasa gula garam xda..kita mudah menghakimi orang tapi terlupa nak cermin diri..biar apa pun orang cakap,itu antara dia dengan tuhan..dosa kita xtau macam mana lagi..so peace no war...selamat berpuasa semua..

    ReplyDelete
  19. Juadah di bazar ramadhan rasa sampah?azwan tau rasa sampah camner.ini bermakna.azwan ali penh mkn sampah.benarkah begitu?haha

    ReplyDelete
  20. padan mke .. tu la cakap xserupa bikin ... artis mngkuk !!... cpat2 la insaf .. n mknan di bazar lgi sedap dri mknan yng azwngok bt tau .. :P :3

    ReplyDelete
  21. Saja cari publisiti murahan dia ni.. sbb dah xder org minat dia dah... KESIAN Azwan meh lah seluruh rakyat MALAYSIA kita doakan agar Allah memberi kesedaran kepada beliau.

    ReplyDelete
  22. Biarlah die dgn dunia nye.. pe yg kte sume tau, kalau xde kwujudan bazaar2 ramadhan ni, rsnye xde rs semngat mnymbut bln ramadhan.. bazaar ramadhan ngan pasa mlm, xsama rsnye.. btul x?

    ReplyDelete
  23. haha sedih peniaga..aku takot sok die plak yang meniaga kat bazar bila tuhan tarik rezeki die...dah tua x laku lagi jijik perangai...

    ReplyDelete
  24. gaji 3k sebulan utk delete komen je?gua nk apply la..ade ksong lg x AA?hahahaha

    ReplyDelete
  25. wow...mahal tu 3k....ade kosong lg x azwan ali?

    ReplyDelete
  26. Sama aja perangai kalau tak berubah pergi umrah 7-8 kali

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak bek awak..awak pn sama cam dia kalau awak kutuk dia.. tapi apa yg dia kata tu ada benarnya.. salah ke kalau dia lancang ber suara..wat apa nak muka muka.. menda dah x sedap ..kita dok kata sedap.. bagi saya dia gentelman..dia menyarakan apa yg tak boleh kita.. suarakan.. betul x.. dia mewakili kita yang selalu teraniaya oleh peniaga bazaar ramadhan...

      Delete
    2. Puteri, awak ni mesti kawan azwan kan? Gentleman ker azwan tu? hehe lawak lak puteri ni.

      Delete
    3. gentlement n gengsterman pun xtau nk beza.... lagi kesian!

      Delete
    4. patut la org mcm azwan ali hati batu sbb ramai sejenis sapot dia.. smpai bende2 yg dh terlampau pn tk dpt beza, adab bicara dh tk tau nk jaga.. lg sedih! igt nk tlg sama igtkn, rupanya tmbh ajinomoto lg.. haaa elok la sma2 terlingkop :P

      Delete
    5. I salute you putri. Nice word

      Delete
  27. Kesian....biasa la jns org yg krg kasih sayang...mmg camtu...kita tgk pn jdy kesian....hahaha

    ReplyDelete
  28. Kurang kasih sayang je ni.. semoga mndapt hidayah drpd Allah

    ReplyDelete
  29. Simpati dgn Pak Wan...Pak Wan ada tgk adik firdaus tak?? rasenye klu Pak Wan bole duduk 2jam kt dlm bilik adik firdaus tu...baru Pak Wan bole beza sampah dgn makanan...
    sendu la Pak Wan...yg jual kt bazar tu org kita Pak Wan...melayu islam...Cmne org kita nk maju Pak Wan?klu masakan Pak Wan sedap...apsal xjd juara Masterchep? Adekah msakan Pak Wan jugak rase sampah???
    Haaa sendu sentap tak??
    ok la Pak Wan...jom berzikir...tglkn bulu mate pelesu tu jap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nice words dina. :) sy rasa artis luar negara bukan islam lebih tahu manners. pity of artis Malaysia.

      Delete
  30. kita hidup kat dunia utk menyambungkan silaturrahim. kata2 sebegini lantas menjadikan yg sebaliknya.

    kita kena beringat, esok lusa kita mati takkan nak dua tiga orang je yang ikhlas igtkan kita..

    ReplyDelete
  31. Atas dunia sedara pandai berbicara kn kutuk org sini, caci org sana... ingt sedara sok kt dlm Kubur agak2 mulut kita ni lancang x mcm kita ddk ats dunia ni....pikir2 kn lh...

    ReplyDelete
  32. Atas dunia sedara pandai berbicara kn kutuk org sini, caci org sana... ingt sedara sok kt dlm Kubur agak2 mulut kita ni lancang x mcm kita ddk ats dunia ni....pikir2 kn lh...

    ReplyDelete
  33. Assalamualaikum "diva" AA..xkesahla makanan di bazaar rasa sampah ataupun tidak,masakan di rumah sedap atau pun tidak,xke AA rasa bersyukur,sekurang2nya kite di Malaysia ni boleh berpuasa dan berbuka dengan perasaan senang hati,tidak seperti saudara2 islam kita di palestin yang sentiasa bergolak dan di ancam oleh rejim rejim zionis,tidak termasuk syria dan negara islam yang sedang diceroboh,yang paling saya nak titik beratkan,penduduk penduduk yang miskin tidak mempunyai kemampuan utk membeli makanan..syukurlah dengan apa yang ada,xsusah pn,xpayah nak keluar tweet,update status,nak buat press conference utk tunjuk rasa syukur,cukup sekadar melafazkan "alhamdulillah" segala pujian hanya bagi Tuhan..

    ReplyDelete
  34. Sdey tgok AA.. asal name nk tggelam je.. msti wat hal cmni.. da xde job tu dok diam2.. haters neraka katenye.. kuajjaq..

    ReplyDelete
  35. Bismillahhirrahmanirrahim.
    Allah SWT menciptakan manusia sebaik baik kejadian. Tetapi manusia itu telah mencorakkan hidupnya sendiri menjadi seburuk buruk kehidupan. Doa semoga Allah menemukan Azwan & kita semua ke jalan yg benar sebelum kita semua jemaah di alam barzah nnti. Azwan oh Azwan, sudah sudahlah tu. Tinggalknlah nama yg baik sebelum ajal mnjemput kita. Mmg x dinafikn ada & byk makanan yg jual kt pasar Ramadan / hotel / jualan2 luar mmg x sedap sgt2. Ada peniaga lebih nk untung dr mnjaga kesedapan mknan. Ada tu kebersihan pon hancus. Cuma adalah baik ckp dgn cara berkhemah, toksahlh mcm berbau penghinaan. Utk nk lebih bagus, kita masak sndiri kompom bersih & sedap. Salam Ramadan buat Azwan & semua muslimin muslimat yg dirahmati Allah. Amin امين

    ReplyDelete
  36. dia ni mmg suke sgt hina org..pastu rasa diri tu diva..HAHAHA!! diva aper yer? sbb mulot tu dah serupa puaka tebing biru..

    ReplyDelete
  37. org tua nih penah mkn sampah kot sampai ckp makanan kt bazaar rasa mcm sampah...entah2 dia sendiri asl dr sampah..

    ReplyDelete
  38. saye benci orang mcm die ni.. bodoh mix bangan.. takde otak ke.. kalau nak post pun post la bende yg membolehkan kite dapat pujian, bukan post bende yg membolehkan anda memdapat kutukan.. mcm ini.. ingat kau artis kaau boleh kutuk2 bazzar la.. haram punya orang.. dulu kecik2 kau pun pergi ke bazzar kan.. mintak ayam goreng.. hahahaha (mak nak ayam goreng satu) hehehehee.. bodoh punye gayboy gedik mcm kau ni.. berrrrrrk

    ReplyDelete
  39. Betul la apa azwan cakap.mostly rasa mcm sampah.xde rase makanan pun.last2 ke tong sampah gak.korang jgn la x ngaku. Korang nak defend lagi ke peniaga yg amik kesempatan sedut duit korang mcm tu.
    Yg mengutuk balik dia ni pun lebih kurang je perangai dan bahasa.macamane?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pnah rs eyh sampah tu mcm mn? Pnh cube brniaga makanan atau minuman x? Yg sesetgh peniaga yg xikhlas tu, biar die dgn Allah swt.. sapa kte nk mengutuk n mghina? Jgn disbbkn nila setitik, rosak susu sebelanga.. mslahnye yg org ramai prtikaikan ialah bahasa AA ni.. biadap namanya.. skng ni bln baik ni, ptotnye buat amalan yg baik.. bknnye kuarkan perangai buang tebiat mcm ni.. jd tlg phamkan sbb pe rkyat malaysia marah dgn die.. lau rs xsuke dgn juadah yg ade di bazaar, duk umh msak sndr.. sy bkn peniaga, tp sy pgguna.. malahan sy xpnh nk mgkritik walaupon bnde yg sy beli tu, xkene rs dihati.. sy cuma menganggap itu rezeki yg telah ditetapkn olehNya...

      Delete
    2. Sampah tu maknanya barang terbuang.Rasa sampah tu maksudnya rasa makanan yang kita rasa patut kena buang.kalau kita rasa KFC tak sedap sampai nak buang jadi sampah,KFC tu still rasa KFC jugak kan? Sampai bila kita nak berdiam diri,reda je apa org buat.makin menjadi la jawabnya.

      Delete
  40. http://www.rm20segera.com/?r=nananuar

    ReplyDelete
  41. nak wat gena depa ni bukannya masuk master chef....gpon depa cari duit dgn keja halal..x kco tepi kain org le..atleast duit tu halal ...ngoxxxxx

    ReplyDelete
  42. Bulan ramadan adalah bulan pesta ibadah ea! Bukan pesta bazaar ramadan.

    ReplyDelete
  43. HANYA YANG PERNAH MAKAN SAMPAH TAHU BAGAIMANA RASA SAMPAH.......

    ReplyDelete
  44. boikot je semua produk dia...

    ReplyDelete
  45. sbb azwan ali ni dia rasa sekarang dia kat atas. dia belum jatuh terduduk lg. dia lupa islam ada KARMA. mengutuk rezeki Allah. dia lupa dia jadi artis pun kerana rezeki dari Allah. masyaAllah. sorry artis Malaysia. if like this behavior, you don't deserve to earn our respect. play safe behind the door please and learn more.

    ReplyDelete
  46. ahahahaha.....bapok tua tu xsedar diri sebelum jadi artis...makanan yg di katanya sampah tu lah yg di beli waktu bulan puasa...bohong la lau die kata xpernah beli makanan kt bazar ramadhan....nampak sangat lupe diri....die tu bapok wannabe je....dulu elok2 jadi jantan gagah....di sebbkan cinta di tolak artis ppuan ni...terus down gile sampai sanggup jadi bapok...sape sampah skrg? die tu yg sampah sebenarnye......dah xglamur saje nk buat kontraversi....puiih....tiew la azwan ali

    ReplyDelete
  47. Haihh,,,kubur da kate mari, umah da kate pergi...xsdar2 diri..

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.