Marah Bumper Kereta Pecah Terlanggar Kucing - Langgar Kucing Sampai Mati

Gara-gara bumper bahagian depan kereta pecah, seorang remaja sanggup membunuh kucing yang tidak berdosa. Menerusi laman sosial pada 2 Julai 2014, tindakan seorang remaja lelaki yang memuat naik status langgar kucing sampai mati telah mencetuskan kemarahan orang ramai.




Punca suspek berbuat demikian hanya kerana bumber bahagian depan kereta pecah akibat terlanggar kucing. Lebih menyayat hati apabila kucing yang masih bernyawa akibat impak pelanggaran pertama dilanggar buat kali kedua sehingga mati.

Tinjauan terkini mendapati status tersebut sudah pun dipadam. Namun, ramai pengguna kini melemparkan rasa tidak puas hati terhadap tindakan suspek menerusi laman sosial miliknya.



Sekarang ini, menurut suspek, post asal itu memang dia yang buat tetapi akaun FB dia telah digodam dan diubah post tersebut. Dia juga telah membuat laporan polis kerkenaan itu, katanya. Tetapi yang menghairankan SK jika betul post tersebut telah diubahsuai tiada pula tertera perkataan “Edited” pada post tersebut. - SiakapKeli.com

Profil Facebook: https://www.facebook.com/riey.staylow?fref=ts

Gambar Suspek Langgar Kucing Sampai Mati



Laporan kepada AAT



34 Responses to "Marah Bumper Kereta Pecah Terlanggar Kucing - Langgar Kucing Sampai Mati"

  1. Nanti allah bayar balik nyawa...yg hilang...

    ReplyDelete
  2. Otak xde agaknye dy nie...bumper koe tu pecah sebab ade yg melindung kucing tu...sbb kucing haiwan yg palin nabi sayang...

    Lpz tu tayang baju club kreta sndri....wat malu club je laa koe ni...

    ReplyDelete
  3. Woi lakhnat baik ko je yg mampos...

    ReplyDelete
  4. sampai ko mampos hidup ko x kan tenang...
    badigol pun manusia.

    ReplyDelete
  5. Tak pe... haiwan tu dah tentu haiwan syurga... ko pulak????.. nanti ko pakai bumper tu la time nak trima balasan Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bumper buruk kau tu tak boleh bawak masuk kubur lah babun . Kau ni islam dalam IC je lah . butoh . baru bumper GEN-2 / Persona . belum bumper Lamborghini lagi tu . entah apa lah dia buat dekat kucing tu .

      Delete
  6. Manusiq era kini bersikap materialistik tahap gaban..mengangkat harta dunia lebih tinggi nilai drp ganjaran Allah Taala...kiamat sudah hampir sgt

    ReplyDelete
  7. hanya disebabkan bumper kreta kau pecah kau sanggup langgar kucing yang tak bersalah tu ? . eh , lebih baik kau yang mati lah ! muka kau dengan bumper kreta kau yang pecah tu lebih kurang je weyy !

    ReplyDelete
  8. senang ye alasan dia ni, alasan FB di hacked/godam..macam kes yang lain dia hina nabi kemudian cakap FB di godam/ hacked.

    ReplyDelete
  9. Mmg ko dasar manusia musibat.!!!! Better ko ya aq lenyek ngn kete aq meh besar sikit daripada kete ko tu..ke ko nak 3 buah lori askar jemput ko.??amacam.??lenyek ko pakai tayar kontraktor je senang ko nie.!!!!!binawe punya manusia!!!

    ReplyDelete
  10. masih wujud manusia mcm nie rupa nye... xde perikemanusiaan langsung dlm diri dia... setakat kereta mcm tu, bila2 masa jer allah nak ambik..apa yang ada dkat dunia ni, suma milik Allah... kucing tu salah 1 haiwan kesayangan Nabi.. xde otak dha ker gegara bumper nak wat mcm tu?? astaghfirullah..........semoga allah memberi petunjuk...

    ReplyDelete
  11. Skrg bumpe je yg pcah... Kjap2 lg xsdent r kte ko tuh..mnusia k jge nih...

    ReplyDelete
  12. Sudah la muka huduh. Spec haram xstyle lgsung, duk wat hebat dengan kreta xberapa nak mewah. Sakai...

    ReplyDelete
  13. muka pn da mcm lanjiow.....

    ReplyDelete
  14. bumper fd aku pecah pun aku xrasa nk patah balik langgar apa yg wat bumper aku pecah... ini pelik pnya org...

    ReplyDelete
  15. Setakat kete gen2 jew pn..bumper besepah kt tepi jln..muke pn dh mcm haremm..eloknye ko balik raye t kene langgor gak mcmane ko langgor kucing tu..ko ingat muke ko tu hensem sgt..klu aku jumpe ko aku seret muke ko kt atas jln tar tu bg repair sikit..

    ReplyDelete
  16. "segak mcm owner"... segak ker??? mcm x je... wekkk

    ReplyDelete
  17. yg ko bawak kereta laju2 sapa suruh? kucing tu dah sah2 xdak akal, tapi aq tengok ko pon mcm lebih teruk daripada binatang yg x berakal...

    ReplyDelete
  18. Allah akan balas balik dengan tindakan dan kekejaman yang kamu buat.

    ReplyDelete
  19. smoga allah berikan ko kesedaran aminnn...!!

    ReplyDelete
  20. Oooo ni la syaitan manusia.baru pertama kali nampak syaitan manusia.

    ReplyDelete
  21. Salam, ko ni mmg manusia durjana..harta benda dunia x kekal siallllll!!!!! Duit bleh dicri slagi nyawa masih dikandung badan diatas ketentuanNya. Xpuas ati wak dtg!!! Aku letop muka KAU!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://www.ohmedia.my/2014/07/langgar-kucing-kerana-bumper-pecah.html
      siap ade gambar whatssup

      Delete
  22. Kau tunggu balasan dalam masa terdekat ni.. LANJIOWW!!

    ReplyDelete
  23. Mak aku prnah ckp jika kita seksa haiwan di dunia,maka di akhirat pn haiwan akn siksa kita sama spt kita seksa haiwan tu di dunia..kesian betul ngn bdk ni..sbb trlalu jahil..kereta aku prnah pecah bumper sbb langgar kucing hutan smpai aku nmpk kucing tu trcampak..tp sygnye x jumpa kucing tu sbb mlm..aku cek bumper sedikit pecah..redha je..besenye org yg buat jahat kat haiwan lagi2 kucing hidup xkn tebang n rezeki disempitkan..wallahualam

    ReplyDelete
  24. biar la die nnti neraka tmpat nya nabi muhammad tidak menyeksa kucing die lagi bunuh kucing ustazah ckap orng yg mnyeksa binatang neraka tempatnya

    ReplyDelete
  25. bongok...muka mcm sial jer...xde hati perut.

    ReplyDelete
  26. xapa la kawan2 biarlah Dia face to face dengn kucing tu kat akhirat nanti..

    ReplyDelete
  27. Mamat ko tau laa cpt je Allah byar kes lu ni cash tau. Kejam mcm yahudi lu ni. Aku dah tgok tau azab org naye kucing ni. Ko dtg umh aku dok appartment je bkn kaya pon aku. Tapi kat umh aku ad 15 eko kucing terbiar aku bwak balik jaga dan rawat smpai sembuh. Bg kasih syg dan belai biar diorg hepi smpai akhirat jmpa aku nanti. Kat sana kita yg hina harap amalan tau nk lepas azab sana. Ko tau aku gaji kecik sgt tp Allah maha kaya tiap buln semua aku cukup byar itu ini. Siap ad baki lg kayanya Allah dtg umh aku tgok semua comel2

    ReplyDelete
  28. Kereta yang hensem dan gagah seperti tuan erk???muehehe...KERETA DENGAN ENGKAU SEKALI AKU LETUP NANTI...binatang yg aku syg ko langgar'bodo tu simpan2 sikit...

    ReplyDelete
  29. Ya Allah ...ada gak la manusia yg x de ati perut lansung...mmg otak letak kt lutut kot....x aman la idup ko dik....menjawap la ko kat sana kelak yer....keta ko tu pun x lama nyer bumper tu elok......takat keta kononnya 'cantik' tapi perangai tuan dia teruk x guna pun...

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.