Tiga Beranak Terlantar Tepi Jalan, Hospital Swasta Enggan Layan

MENERUSI Facebook Sarawak Update, seorang lelaki yang dikenali sebagai Thomas Loh meluahkan rasa kesalnya terhadap sikap pilih kasih sebuah hospital swasta dalam menerima pesakit.

Menurutnya, satu kemalangan motosikal telah berlaku di Jalan Pedada, Sibu yang melibatkan tiga beranak.

Dalam keadaan cemas, dia segera pergi ke sebuah hospital swasta berdekatan bagi memaklumkan kejadian itu dengan harapan mereka akan menerima ketiga-tiga mangsa sebagai pesakit.

Malangnya, jururawat yang bertugas menolak permohonannya dan memberitahu mereka bimbang tiada siapa yang akan bertanggungjawab untuk membayar bil rawatan para mangsa.

Tambahnya lagi, hospital kerajaanlah yang sepatutnya bertanggungjawab untuk kes itu.

Justeru, Thomas mengecam sikap pihak hospital tersebut yang dianggap lebih mementingkan keuntungan berbanding tanggungjawab untuk menyelamatkan pesakit.Nampaknya, hospital kerajaan jugalah yang mengangkat tahap kesihatan lebih tinggi daripada wang ringgit

Sumber mynewshub.my

6 Responses to "Tiga Beranak Terlantar Tepi Jalan, Hospital Swasta Enggan Layan"

 1. Hati manusia tidak sama antara satu bangsa dengan bangsa yang lain, Dari itu kata yang perhatin tolong lah mereka itu. Satu hari nanti bila kita didalam kesusahan ada orang menolong kita, itu semua kuasa Allah talah, Pernah terjadi kepada saya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bukan berbeza antara satu bangsa Encik Ahmad Yahya, hati manusia berbeza antara setiap individu. Tak ada bangsa baik, bangsa jahat, bangsa rajin, bangsa malas kecuali bangsa kejam dan jahat yakni Yahudi Laknatullah. :)

   Delete
  2. Bangsa yang seumpama yahudi pun ada.. :)

   Delete
  3. saya rasa di malaysia saja yg lebih jahat dari yahudi tu ramai. pernah dengar yahudi buang anak dalam mangkuk tandas.

   Delete
 2. Tanye pada jururawat itu.. ape perinsip seorang jururawat ??!!
  Paling shit la kalau ade pemikiran kolot macam ni.
  Mohon berhenti menyelamatkan orang la macam tu kalau asyik memilih.
  Polisi tetap polisi, tetapi sekurang2nya first aid dulu la.

  ReplyDelete
 3. Buat surat rasmi report dengan Menteri Kesihatan Malaysia.

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.